Fyll ut skjemaet nedenfor eller ring: 22 35 25 05

Navn:
 
Telefon:
 
E-post:
   
Melding:
*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen
Undervalg +

Hjem / Våre tjenester / Reparere tenner / Kroner

Tannkrone

Krone på tann av flere typer

Tannkrone fremstilles i flere ulike materialer, og benyttes når det er så lite igjen av tannen at den nesten er tapt. Kroner på tennene kan ofte gjenskape både funksjon og utseende.

Det vanligste er at innerkjernen på en krone gjøres i et meget holdbart materiale, f.eks gull eller titan. De siste årene har også helkeramiske kroner blitt mer vanlig.Hvordan får man tannkrone?

Kroner lages individuelt for hver pasient. Tannlegen må vanligvis ta et avtrykk av tannen som skal repareres. Med hjelp av avtrykket fremstilles en gipsmodell og på denne lages deretter den sterkere innerkjernen. Flere lag porselen brennes på innerkjernen, noe som gir kronene et naturlig utseende og en naturlig form. Til slutt limes kronen fast til tannen.

Stiftkroner

I blant er tannen så skadet og kort at den ikke kan bære en krone. Da kan tannlegen forlenge tannen med en stift. Stiften settes fast inne i roten og tannen må da være rotfylt. På stiften kan det deretter festes en krone.
Stifter fremstilles ofte i en gullegering, men også i kompositt eller kullfiber.
To metoder for å lage kroner

Å sette kroner på tenner har vi gjort i mer enn hundre år, men teknikken og materialene har blitt forbedret betydelig de siste tiårene. Det finnes fremfor alt to ulike
teknikker som brukes i dag

loader