Fyll ut skjemaet nedenfor eller ring: 22 35 25 05

Navn:
 
Telefon:
 
E-post:
   
Melding:
*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen
Undervalg +

Hjem / Priser / Priser

Priser

Priser på tannlegebehandling er frie, dvs at det ikke eksisterer noen felles faste takster og at hver klinikk må ut fra kostnadsnivået i praksisen beregne honorarene i henhold til dette.

Det betyr at en praksis som satser på et høyt faglig nivå og årlig setter av både tid og penger til kurs, litteratur, moderne utstyr osv, som regel vil ligge på et høyere honorarnivå enn praksiser som ikke prioriterer dette.

Pristilsynet pålegger alle tannleger å ha prisliste liggende lett tilgjengelig for pasienter. I utgangspunktet er tanken at pasienten skal kunne sammenligne priser og kunne ”kjøpe” der det er billigst. Nå er det dessverre slik at tannbehandling ikke lar seg sammenligne slik man sammenligner prisen på melk og brød. Ved fremstilling av f.eks en kompositt(plast)fylling består denne prosessen av svært mange trinn, hvor hvert eneste trinn må utføres nøyaktig hvis ikke kvaliteten skal bli skadelidende. Enkelte prosedyrer tar lang tid, andre kortere. Amalgam er et eksempel på et materiale som har vært relativt raskt å legge, mens tannfargede materialer som f.eks kompositt ofte tar lenger tid. I tillegg vil vanskelighetsgraden på hver enkelt fylling variere. For å kunne gi et nøyaktig overslag er vi derfor avhengig av å se de aktuelle tennene og diskutere med pasienten hva slags materiale som egner seg best å bruke. Gjennom Tannlegeforeningens etiske regler er vi pålagt å gi et behandlingsforslag/overslag som også omfatter alternativer, risiko og prognose.

Jeg har siden jeg overtok praksisen i Vogts gt. i 1991 brukt Pluss-regnskap som ansvarlig for regnskapet. Dette regnskapsbyrået fikk meget god omtale ved kontroll av Kredittilsynet sommeren 2001. Vi har hele tiden vært opptatt av å ha en like høy standard på regnskapsførselen som på vår tannbehandling, og ikke godta svart arbeid overhodet. Pluss-regnskap har foretatt en utregning av hva det koster å drive en tannlegepraksis med den standarden vi ønsker å tilby våre pasienter, og har kommet frem til et honorarnivå på 2000,- kr pr klokketime. Vårt mål er å alltid være fullt faglig oppdatert, og føler vi at en oppgave ligger utenfor vår kompetanse konsulterer vi spesialister om det skulle være behov for det.

Noen vil reagere på at man må betale for uteblitte timer de selv har glemt når de av og til opplever at tannlege eller tannpleier er forsinket. Generelt er vi her på vår klinikk svært presise i forhold til å holde oppsatte timer, men det er viktig å huske at om en pasient blir forsinket vil dette forplante seg til alle pasienter resten av dagen. Det er derfor viktig at du husker å møte opp til timen din i god tid.

Prislisten som du finner her blir kun en generell oversikt over kostnader ved ulike typer behandling. De er beregnet ut fra et gjennomsnitt av et stort antall ulike typer behandlinger. Vi er avhengig av en fullstendig undersøkelse av tennene for å kunne gi en behandlingsplan og overslag for din munn.

Se eksempler på priser for ulike behandlinger >>

loader