Fyll ut skjemaet nedenfor eller ring: 22 35 25 05

Navn:
 
Telefon:
 
E-post:
   
Melding:
*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen
Undervalg +

Hjem / Våre tjenester / Implantat / Implantat - eksempler

Eksempler på implantat

Ulike typer tannimplantat

Singelimplantat

Her er det festet en titanskrue i kjeven for å feste implantat i tannrekken.Med implantat på plass ser smilet naturlig og ryddig ut. Tannlege Svendsrud har lang erfaring med implantatbehandling.
Et såkalt singelimplantat fylte igjen denne tannluken og pasienten kunne begynne å smile igjen! Operasjonen er helt smertefri. Prognosen er god og holdbarheten lang. 

Fiksturer

Titanskrue festes i kjeven og vokser seg fast, slik at implantatet har et godt festepunkt.
Med en liten operasjon som er helt smertefri fester man titanfiksturer i kjeven. Fiksturen vokser fast (osseointegreres) i kjevebenet. På fiksturen fester tannlegen en såkalt distanse som stikker ut en liten bit gjennom tannkjøttet. På distansen kan tannlegen deretter skru eller lime fast en krone eller bro. Mangler det flere tenner fester man flere fiksturer. Benets kvalitet og mengde er avgjørende for hvor mange fiksturer som får plass. Eksempel på en fikstur ser du til høyre. 

Erstatte tenner i en tannluke

Slik så munnen ut før behandling med implantat for tannluke.Med to singelimplantater kan man erstatte en større tannluke.
En tannnluke i venstre underkjeve. Man hadde kunnet laget en bro, men spennet (avstanden) mellom støttetennene ville ha blitt langt. Dessuten var en av støttetennene (hjørnetannen til høyre) helt uten fyllinger. Nå trengte ikke tannlegen å slipe ned den fine hjørnetannen. To singelimplantater erstattet isteden de manglende tennene. 
​    

Bro eller singelimplantater

Bilde tatt før behandling med singelimplantater.Tannimplantat i form av to singelimplantater kan erstatte to fortenner som mangler.
Også her skulle man kunne lage en bro. Nå lot man være å slipe på de friske tennene og to singelimplantater ga pasienten tilbake smilet sitt igjen. 

Fra bro til enkelte implantater

Eksempel på hvordan en gammel etsebro har mistet fargen sin og har grunnlag for ny implantatbehandling.Når etsebroen ble erstattet med to enkelte implantater fikk smilet tilbake sin naturlige glød og pasienten kunne igjen smilte bekymringsfritt.
Pasient som mangler to fortenner. På det venstre bildet har pasienten en gammel misfarget etsebro. På det høyre bildet, et år senere, er pasienten ferdigbehandlet med to singelimplantater. Mellomrommet mellom fortennene har blitt lukket med kompositt.

Bentransplantasjon for å feste implantat

Før implantatbehandlingen manglet pasienten jeksler og kjevebenet hadde trukket seg tilbake.Etter tilheling ved bentransplantasjon fikk denne pasienten satt inn tre fiksturer for implantater i form av en bro og en krone.
Samtlige jeksler er borte på den ene siden i overkjeven. Et vanskelig tilfelle der pasienten manglet ben å feste fiksturer i. Et bentransplantat skapte forutsetninger for tre fiksturer. En ny bro og en krone på hjørnetannen erstattet luken og pasienten behøver ikke å ha protese eller gå tannløs. Det innrammede lyse området er omtrent det pasienten viser når han smiler.

Fikstur som festepunktet for en ny krone

Etter kronen er festet i fiksturen ser implantatet ut som en naturlig tann for det blotte øyet.En fikstur er en titanskrue som vokser seg sammen med kjevebenet, og som implantat kan festes i for å erstatte tapt tann.
Til venstre ses distansen som den nye kronen skal festes til. Fiksturen har vokst fast med benet og den nye kronen i underkjeven ser du til høyre. 

Erstatning av hjørnetann

Her mangler pasienten en hjørnetann og ønsket implantat for å erstatte den tapte tannen.Implantatet har erstattet den tapte hjørnetannen og gitt en naturlig og ryddig smil.
Pasient som manglet en hjørnetann. Et singelimplantat fylte luken.

Implantat - en holdbar løsning

Behandlingen med implantat har en meget god prognose. Undersøkelser viser at 90 -99 prosent av broer som har blitt satt inn fungerer bra i mange år. Majoriteten av de som har fått implantater bør kunne regne med en erstatning for sine tapte tenner som vil vare hele livet. Titanfiksturer slites ikke, men tennene kan derimot behøve å byttes ut.

loader