Fyll ut skjemaet nedenfor eller ring: 22 35 25 05

Navn:
 
Telefon:
 
E-post:
   
Melding:
*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen
Undervalg +

Hjem / Våre tjenester / Implantat / Behandling - implantat / Steg for steg

Steg for steg

Her følger en kort beskrivelse av implantatbehandling. Beskrivelsen gjelder for en enkelt fikstur (singelimplantat). Omtrent samme prosedyre gjelder for implantater i en helt tannløs kjeve. Forskjellen er først og fremst at man bruker flere fiksturer.

Fiksturinnsetting

Med en nøyaktig operasjonsteknikk plasserer tannlegen fiksturen i kjevebenet. Operasjonen tar vanligvis mellom èn og to timer og er smertefri.

Tilhelingsperioden
Når operasjonen er ferdig begynner tilhelingsperioden. I overkjeven er den vanligvis ca. seks måneder. I underkjeven, som har kraftigere ben, tar det ofte bare ca. tre måndeder.

I dag er også mulig i visse egnede tilfeller å feste tennene i løpet av noen få dager etter den første operasjonen. Dette gjelder først og fremst underkjevebroer og singelimplantater.

Tannlegen kan bruke en såkalt 1-stegsteknikk som innebærer at en liten topp stikker ut gjennom tannkjøttet. Fortsatt er den eldre 2-stegsteknikken den mest brukte da dette er den teknikken som til nå har gitt gode resultater og er best dokumentert. Dette betyr at tannkjøttet dekker over fiksturen i tilhelingsperioen.

Distansetilkobling
Når benet har vokst rundt fiksturen sitter den fast. Man kan si at fiksturen er den nye tannroten. Det er nå klart for å forlenge den med en distanse. Ved 1-stegsteknikk behøves det ingen ny operasjon. Ved 2-stegsteknikk gjør tannlegen et mindre inngrep for å finne fiksturen under tannkjøttet. På distansen festes deretter den nye tannen, det vil si en krone, protese eller bro.

Det protetiske arbeidet
Vanligvis påbegynnes fremstillingen av den nye tannen i løpet av noen uker etter at distansen er festet. Arbeidet innledes med at det tas et avtykk i munnen. Deretter følger ytterligere 1-6 besøk. I løpet av disse besøkene bestemmer pasienten og tannlegen utseende og form på tannen eller tennene som skal settes inn.

Se på bilder og les mer om implantatbehandling steg for steg

Implantat - en holdbar løsning
Behandlingen med implantat har en meget god prognose. Undersøkelser viser at 90-99 prosent av broer som har blitt satt inn fungerer bra i mange år.

Majoriteten av de som har fått implantater bør kunne regne med en erstatning for sine tapte tenner som vil vare hele livet.

Titanfiksturer slites ikke, men tennene kan derimot behøve å byttes ut.

Kravene til munnhygiene og regelmessige besøk hos tannlege eller tannpleier er de samme som for naturlige tenner.


loader