Fyll ut skjemaet nedenfor eller ring: 22 35 25 05

Navn:
 
Telefon:
 
E-post:
   
Melding:
*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen
Undervalg +

Hjem / Våre tjenester / Vanlige problemer / Blødende tannkjøtt

Blødende tannkjøtt

Tannkjøttsykdom

Ved blødende tannkjøtt kan det føles ømt og betent rundt tennene. I tilfeller kan det også være blod ved tannfeste.Det er ikke bare tennene som må passes på. Også tannkjøttet trenger pleie. Et blødende tannkjøtt er et vanlig problem, og et tegn på betennelse. Det kan også være et tegn på begynnende tannløsning.

Den mest effektive måten å forebygge og behandle blødende tannkjøtt er å være nøye med munnhygienen. Tannbørste og tanntråd er de beste og mest skånsomme hjelpemidlene for dette.

Inflammasjon

Tannkjøttet kan i blant blø lett ved rengjøring. Dette betyr at man har fått en inflammasjon (betennelse). Den vanligste årsaken til dette er at bakterier har fått sitte for lenge på tennene eller i tannkjøttslommene rundt tennene.

Forebygg blødende tannkjøtt

Inflammasjon forebygges med hjelp av ordentlig og daglig rengjøring. Tannbørsten er en bra start, men tanntråd eller mellomromsbørste er faktisk enda viktigere! De flater som tannbørsten når er nemlig nesten selvrensende mens mellomrommene ikke er det. På denne måten reduserer du risikoen for betennelse i tannkjøttet og tannløsning.

Behandling

Det finnes bakteriedrepende midler til bruk i munnen. Disse brukes ofte i en begrenset periode, f.eks etter operasjoner i munnen. De gjør imidlertid ingenting med årsaken til det blødende tannkjøttet.

Med riktig rengjøringsteknikk, tannbørsting og tanntråd eller mellomromsbørste, tilheler inflammasjonen vanligvis i løpet av noen uker. Om den ikke gjør det bør du kontakte oss.

Les mer om munnhygiene >>

Tannløsning - periodontitt

Tannløsning er en folkesykdom som innebærer at tannbenet til slutt løses opp. Ved Tannlege Svendsrud får du behandling for periodontitt.Tannløsning (periodontitt) er et angrep på tannens feste. Det kan vise seg gjennom blødende og hovent tannkjøtt.

Undersøkelser i Sverige viser at majoriteten av svenske 50-åringer har periodontitt i en eller annen form. 15 prosent av alle voksne har alvorlig periodontitt. 13 prosent av de som har passert 65 år har ingen tenner i det hele tatt!

Tannløsning er en folkesykdom som innebærer at tannbenet til slutt løses opp.

Behandling

Om tannløsningen sprer seg slik at tennene får lange tannhalser og/eller blir løse finnes det en risiko for at de til slutt faller ut. For å motvirke dette kan tannlegen i blant anbefale en operasjon.

Ved en operasjon skjæres det inflammerte (betente) tannkjøttet bort. En ordentlig rensing rundt tennene gjøres også.

Forhåpentligvis blir tannkjøttet friskt igjen. Tennenes livslengde blir trolig lengre, men sykdommen kan dessverre bestå eller komme tilbake.

Munnen krever mer enn tannbørsting

Nordmenn er dyktige til å børste tennene hver dag. Men det kreves mer enn tannbørsting for å få bukt med bakteriene ettersom det samles bakterier og matrester også mellom tennene.

Når disse bakteriene ligger igjen og irriterer blir tannkjøttet betent. Kroppens forsvar settes da igang og tannkjøttet hovner opp og blør lett.
loader