Fyll ut skjemaet nedenfor eller ring: 22 35 25 05

Navn:
 
Telefon:
 
E-post:
   
Melding:
*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen
Undervalg +

Hjem / Våre tjenester / Reparere tenner / Innlegg

Innlegg på tann

Et større hull som går ned mellom tennene repareres vanligvis best med et innlegg. Enkelt forklart er det en fylling som er laget utenfor munnen.

Innlegg kan fremstilles i flere ulike materialer. Det vanligste er innlegg i keramiske materialer, gull og kompositt.


Fordeler og ulemper ved innlegg

En stor fordel med innlegg er at formen ved store fyllinger som oftest blir bedre sammenlignet med amalgam eller kompositt. Ulempen er at det tar lengre tid å fremstille et innlegg og kostnadene blir derfor høyere.

Hvordan foregår det?

Innlegg fremstilles individuelt for hver pasient. Tannlegen tar et avtrykk av tannen som skal repareres. Med hjelp av avtrykket fremstilles en gipsmodell og på denne lages deretter innlegget på et tannteknisk laboratorium. Til slutt limes innlegget fast til tannen.

Belastning og estetikk er avgjørende for hvilket materiale som egner seg best i hvert enkelt tilfelle. Gull ansees å være en av de mest holdbare fyllingene som finnes. Et alternativ til gull er keramiske innlegg. (Porselensfyllinger)

Er de gjenværende tannveggene svært tynne er et innlegg som dekker over de tynne veggene ofte en bra løsning.

I de tilfellene hvor tannen er svært skadet fra før kan en krone være et bedre alternativ. En krone er omtrent som et dekkende innlegg med den forskjell at den kapsler inn større deler av den gamle tannkronen.

Bilde av tann før behandling med innlegg.  Etter behandling hos Tannlege Svendsrud med innlegg på tann, så har den fått tilbake sin naturlige form og farge.
Se flere tilfeller, før og etter behandling >>

Nye teknikker for tanninnlegg

Det finnes maskiner som kan fotografere et hull i en tann og deretter slipe til et keramisk innlegg mens pasienten venter.

Dette er fortsatt ikke særlig utbredt, men det er spennende å se om dette kan være et alternativ til de keramiske innleggene som fremstilles hos tanntekniker. Uansett behøves tannlegen for å sluttføre arbeidet med innlegget.

loader