Undervalg +
Hjem / Om oss / Vedlikehold av tenner

Vedlikehold av tenner og smil

Tannundersøkelse på Torshov

Miljøet i munnen er tøft og om vi skal klare å beholde et vakkert smil hele livet er det viktig med jevnlig tilsyn og vedlikehold hos våre dyktige tannpleiere. Tannsten og bakterier kan føre til tannkjøttsbetennelse og tannløsning. Hull i tennene (karies) er fortsatt blant verdens vanligste sykdommer og vi ser også ofte tenner som har tydelige tegn på slitasje enten på grunn av tanngnissing eller syre fra kosten eller som følge av spiseforstyrrelser.

Det viktigste for en god tannhelse

Selv om jevnlige besøk hos tannpleier er viktig, er det aller viktigste for å ha en god tannhelse og et vakkert smil, det du selv gjør hver dag. Om du følger de råd du får hos tannpleieren, legger du grunnlaget for et smil som varer livet ut. Bruk av tannkrem med fluor morgen og kveld er noe de fleste av oss er vant til å bruke. Forskning har vist at om du unngår å skylle med vann etter tannpuss, får du enda bedre beskyttelse av tennene og unngår at tennene ødelegges av karies. Om morgenen holder det med en rask tannpuss med fluortannkrem, men om kvelden bør du sette av noe mer tid.

For å holde tannkjøttet friskt og unngå sykdommen periodontitt samt forebygge dårlig ånde, er det lurt om du om kvelden rengjør systematisk hver tann langs tannkjøttskanten både på innsiden og utsiden av tennene. Ofte er det vanskelig å få tennene helt rene i de bakre områder av munnen. Vår erfaring er at en elektrisk børste fører til bedre renhold, og mindre misfarging og tannsten på tennene. Ca 25% av bakteriene ligger mellom tennene og her kommer ikke tannbørsten til. Tanntråd og mellomromsbørster er gode hjelpemidler for å rengjøre også her.

Vi har stor kunnskap om hvordan vi kan se tegn på sykdommer i et tidlig stadium og kan forklare deg hva du og vi sammen kan gjøre for at du skal fortsette å ha et smil og tenner du er fornøyd med.loader