Fyll ut skjemaet nedenfor eller ring: 22 35 25 05

Navn:
 
Telefon:
 
E-post:
   
Melding:
*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen
Undervalg +

Hjem / For våre pasienter / Akutthjelp

Akutt Tannlege

Akutthjelp

Enkelte ganger kan ulykken være ute. Du kan få akutt tannverk, komme ut for en ulykke eller knekke biter av en tann. Det er viktig at du da tar kontakt med oss slik at vi kan hjelpe deg så raskt som mulig.

Takket være at vi har prioritert den forebyggende behandlingen svært høyt hos våre pasienter og gjør vårt ytterste for å oppdage skader før de utvikler seg for langt, er det sjelden vi opplever at de som går regelmessig til kontroll hos oss får behov for akutthjelp. Av og til kan likevel akutte problemer oppstå og da er det viktig for deg å vite at vi hjelper deg med en gang.

De vanligste akutte problemene er:

Tannverk
Det kan være mange årsaker til at tannverk oppstår. Karies, visdomstenner eller periodontitt er noen av årsakene. Vi vil alltid prioritere de av våre pasienter som har tannverk slik at de får rask behandling for sine plager. Ofte kan en akuttbehandling utføres raskt og av og til supplerer vi med antibiotika og/eller smertestillende tabletter om det er behov for det.

Frakturer
En annen vanlig årsak til at det er behov for akutthjelp er at tenner eller fyllinger knekker. Ofte skyldes det at tennene er svært plombert fra tidligere og pga langvarig belastning på de tynne gjenværende tannveggene kan disse knekke. Om du har gått jevnlig til kontroll slik at vi vet at du ikke har karies, er det ofte ikke nødvendig å komme samme dag om det da ikke skulle være estetisk skjemmende. Ofte kan slike tenner reddes med en krone. Om den gjenværende delen av tannen er skarp, hender det at vi pusser til de skarpe kantene på tannen før du får en ny time for videre behandling.

Les mer om amalgam og frakturer >>

Her bestiller du time >>

loader