Fyll ut skjemaet nedenfor eller ring: 22 35 25 05

Navn:
 
Telefon:
 
E-post:
   
Melding:
*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen
Undervalg +

Hjem / Våre tjenester / Barn og Ungdom / Regulering

Regulering

Det er sjelden man regulerer melketenner. Det er først når de permanente tennene har begynt å komme på plass som det kan være aktuelt å vurdere tannregulering.

Nye tenner som vokser litt skjevt pleier ofte å rette seg av seg selv når de kommer fram. I blant hender det at de ikke gjør det. Da kan det være aktuelt med tannregulering.

Tenner påvirkes av krefter og motkrefter som virker på dem. Kraften fra f.eks en tannregulering kan få tenner til å vandre. Det fungerer takket være at tennene våre ikke sitter helt fastvokst i kjevebenet, men henger i små tråder som kalles ligamenter.

Tannregulering på barn og tenåringer
På barn og tenåringer er det relativt enkelt å flytte tenner. Forflytningen underlettes av at kroppen vokser. Vevet forandres og tilpasser seg lettere. Det er til og med mulig å påvirke ansiktets vekst ved hjelp av tannregulering.


Les mer om hvordan tannregulering foregår >>

Gratis tannbehandling

I Norge er tannpleien gratis for barn og ungdom fram til de fyller 18 år.

Det gis også støtte til tannregulering. Hvor mye støtte som gis avhenger av hvor stor bittfeilen er. Det er den offentlige tannhelsetjenesten som har ansvaret for å kalle inn og kontrollere barn og ungdoms tenner. Om man velger å gå til privat tannlege med sitt barn vil det offentlige ikke dekke denne behandlingen.

Hvor ofte barnet kalles inn til kontroll vurderes individuelt. Det er viktig med et nært samarbeid mellom tannhelsetjenesten og foreldrene slik at skader på barnets tenner forebygges. Tannhelsepersonellet er utdannet i å forebygge sykdommer i tennene og kan gi mye informasjon om hvordan du kan ta vare på ditt barns tenner.

loader