Fyll ut skjemaet nedenfor eller ring: 22 35 25 05

Navn:
 
Telefon:
 
E-post:
   
Melding:
*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen
Undervalg +

Hjem / Våre tjenester / Implantat / Mer om Implantat

Mer om Implantat

Titan som festepunkt for tannimplantat

Grunnstoffet titan kan aksepteres av kroppen nesten som om det var dens eget vev. Dette gjør at pasienter kan få nye røtter fremstilt i titan som vokser fast i kjevebenet.

Fiksturer for krone eller bro

Med en liten operasjon kan tannlegen feste titanskruer, eller fiksturer som det kalles på fagspråket, i kjeven. På fiksturen festes siden en såkalt distanse som stikker ut en bit gjennom tannkjøttet. En krone eller bro limes eller skrus deretter fast på distansen.

Når behandlingen utføres er det viktig at pasienten er frisk, men også pasienter med medisinsk balanserte sykdommer kan få implantater. Høy alder er sjelden et problem.
Med tannimplantater kan et smil med manglende tenner bli komplett igjen.


Se eksempel på implantat

Komplikasjoner er uvanlig ved implantat

Inngrepet skjer vanligvis ved hjelp av lokalbedøvelse og er smertefritt. I løpet av de neste dagene etter operasjonen kan det forekomme hevelse og verking.

 

Alvorlige og omfattende komplikasjoner er ytterst uvanlige. I noen få tilfeller kan det hende at implantatet ikke fester i kjevebenet. I blant gjør man da om operasjonen. Alternativet er å feste implantatet på færre fiksturer enn hva som var planen fra starten av behandlingen.

Benets kvalitet er avgjørende for protesefeste

Tap av en eller flere tenner gjør at benet der tannroten satt, understimuleres. Det kan føre til at benet sakte løses opp.
I de tilfeller der kjevebenet er kraftig oppløst går det i blant an å transplantere inn ben. Dette gjøres for at fiksturer med større sikkerhet skal kunne feste seg i benet.

Benets kvalitet er avgjørende for hvor mange fiksturer som får plass. I en helt tannløs kjeve er det vanlig at tannlegen fester seks fiksturer. På fiksturene kan det siden festes en bro med nye tenner.
I blant er det ikke mulig å feste så mange fiksturer. Alternativet kan da være en avtagbar protese, en såkalt delprotese. Til tross for at den er avtagbar har den et bra feste mot fiksturene og glir ikke rundt som en protese ofte gjør.

Implantat er skånsomt og mer estetisk

Implantat er et mer skånsomt, holdbart og vanligvis mer estetisk alternativ til bro som har vært den vanligste behandlingen for å fylle tannluker fram til nå. Broen støtter seg nemlig på tennene foran og bak tannluken, noe som innebærer at tannlegen ofte må slipe ned frisk tannsubstans for å få plass til broen.

Når mange tenner mangler

Når mange tenner mangler eller når de tenner som er igjen er av dårlig kvalitet går det ikke alltid å feste en bro med en god prognose. Tidligere har protese vært den vanligste behandlingsmetoden i slike tilfeller. Den festes med små kroker eller klammere til de gjenværende tennene. Den kan også festes mot tannkjøttet omtrent som en sugekopp. Ulempen er at det kan være vanskelig å venne seg til en protese ettersom det kan gnage og føles som den løsner.

Implantat og protese for helt tannløse kjever

Med hjelp av implantat er det nå mulig å få fastsittende tenner som erstatning for protesen. Undersøkelser viser at 90 prosent av alle implantater som lages i helt tannløse kjever blir vellykkede.

Les mer om behandlingen >>

Når man mangler flere tenner, kan en delprotese med klammere fungere som en erstatning.
Se bilder og les mer om alternativer til implantat >>

Implantat - en holdbar løsning

Behandlingen med implantat har en meget god prognose. Undersøkelser viser at 90-99 prosent av broer som har blitt satt inn fungerer bra i mange år.

Majoriteten av de som har fått implantater bør kunne regne med en erstatning for sine tapte tenner som vil vare hele livet. Titanfiksturer slites ikke, men tennene kan derimot behøve å byttes ut.

Kravene til munnhygiene og regelmessige besøk hos tannlege eller tannpleier er de samme som for naturlige tenner.

loader