Undervalg +
Hjem / Våre tjenester / Tannregulering / Invisalign

Invisalign

Usynlig tannregulering

Vi vet at tenner blir mer og mer trangstilt hos de fleste med årene. Dette kan føre til mer slitasje på tenner og et mindre fint smil. I dag har det kommet teknikker som gjør at vi kan rette opp tennene og få tilbake et vakkert smil igjen. En metode vi ofte bruker er Invisalign.

Hva er Invisalign?

Invisalign er gjennomsiktige skinner som flytter tennene til den riktige posisjonen. Vi starter med å scanne tennene og lager en digital behandlingsplan. Når vi er fornøyd med den sendes det til produksjon og vi får tilbake skinnene noen uker senere.

Selve behandlingstiden er 6-9 måneder. I bildene under kan du se et eksempel på behandling av en voksen mann som hadde sett at tennene i underkjeven hadde blitt mer trangstilt. Med Invisalign fikk vi rettet opp dette og han fikk tilbake et fint smil igjen. 

Før behandling med Invisalign:Etter behandling med Invisalign:Har du spørsmål om denne behandlingen kan du kontakte oss for informasjon.

Hva koster Invisalign?

Det har etter hvert kommet mange alignersystemet på markedet. Jeg har forsøkt flere og har sett at det er store forskjeller.

Jeg valgte å bruke Invisalign siden de har vært lengst på markedet og ga desidert bedre resultater enn andre alignersystemer jeg testet. Invisalign har over 10 millioner behandlinger bak seg over hele verden og systemet har blitt svært bra i forhold til forutsigbarhet.

Kostnaden med Invisalign er høyere enn andre alignersystemer, men jeg tenker at det tross alt er viktigere med et bra resultat enn at behandlingen er noen tusen billigere med et dårligere resultat.

En behandling av begge kjever ligger mellom kr 34.000 - 39.000. Da inkluderer jeg retensjonsstreng og retensjonsskinner som vi lager hos oss i prisen. 

Les også: Gratis smilekonsultasjon

Invisalign-konsultasjon på Torshov

I dag er det mange tannklinikker som tilbyr både Invisalign og annen Alignerbehandling. Det er viktig å huske på at Invisalign er kun et verktøy.

Det aller viktigste er å vite hvordan man skal bruke verktøyet, og at man går til en tannlege med kompetanse på estetikk, funksjon og har utført mange behandlinger med et godt resultat.

Jeg har mange vellykkede Invisalign-behandlinger som er utført ved klinikken hos oss på Torshov, hvor vi har fotodokumentert alle behandlingene.

Når du er på konsultasjon hos oss kan vi som en del av planleggingen vise andre tilsvarende behandlinger slik at du får et inntrykk av hvordan behandlingen gikk.

Du vil etter at vi har scannet tennene og laget en behandlingsplan bli godt informert om hvordan vi tenker det er lurt å gjøre behandlingen for et best mulig resultat som vil holde lenge.

Kontakt oss om konsultasjon for Invisalign og få mer informasjon. 

Tannregulering og bleking - helheten

Å lage et fint smil handler om mer enn rette tenner. Derfor er det viktig å planlegge ut fra hvordan man ønsker sluttresultatet skal bli. Det betyr at vi ofte gjør litt påbygging med kompositt på slitte tenner ofte kombinert med litt bleking etter at tennene er rettet opp for å få et fint resultat.

I vårt smilegalleri kan du se mange eksempler på behandlinger hvor vi har kombinert tannregulering med bleking, kompositt og skallfasetter.

Se smilegalleriet her

Attachments og IPR

For at vi skal kunne få plass til å få tennene fint inn på linje, er det ofte nødvendig å gjøre en liten justering på bredden på tennene. Dette kalles IPR (Interproximal reduction) og er ikke skadelig for tannen og er heller ikke noe som gjør vondt.

For å få rettet opp tenner som er rotert og få ønsket resultat, er det også nødvendig med små fester på en del av tennene, kalt attachments.

Det blir akkurat som når du skal klatre opp en vegg, da trenger man festepunkter på veggen som man kan gripe i. På samme måten griper skinnene rundt festepunktene slik at vi får ønsket bevegelse av tennene.

Attachments lages i kompositt og fjernes når vi er ferdig med behandlingen.

Eksempel på behandling med Invisalign

I bildene under kan du se et eksempel på behandling av en voksen mann som hadde sett at tennene i underkjeven hadde blitt mer trangstilt.

Med Invisalign fikk vi rettet opp dette og han fikk tilbake et fint smil igjen. I bildene som er tatt av over og underkjeven ser du hvordan trangstillingen har blitt rettet opp og selv om vi har slipt noen tiendels millimeter på bredden på tennene, er ikke dette noe som vises.

Du ser det vi kaller en retensjonsstreng på baksiden av fortennene når de er rettet opp. Dette er viktig for å holde på det fine smilet.

I tillegg bruker pasienten en skinne om natten som både beskytter tennene mot slitasje, samt holder de på plass. Slik kan han beholde et fint smil hele livet.

Bilde før behandling - Invisalign:Bilde etter behandling - Invisalign:Før regulering - trangstilte tenner:Etter regulering - trangstilte tenner:Før behandling:

korrigering-tenner-for-invisalign

Etter behandling:

korrigering-tenner-etter-invisalign


Gratis smilekonsultasjon

Er du nysgjerrig på behandlingen kan du bestille en gratis smilekonsultasjon hos Tannlege Svendsrud på Torshov. Vi kan gi deg en vurdering av hvilke muligheter som finnes.

Skriv "Gratis smilekonsultasjon" når du bestiller time eller oppgi dette når du ringer oss: 22 35 25 02.   

 Les mer om tilbudet her.

 

loader