Fyll ut skjemaet nedenfor eller ring: 22 35 25 05

Navn:
 
Telefon:
 
E-post:
   
Melding:
*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen
Undervalg +

Hjem / Våre tjenester / Reparere tenner / Tannluker

Tannluker

Når en eller flere tenner mangler

Dagens moderne materialer og behandlinger kan hjelpe de fleste til å få tilbake utseende og funksjon til tross for at tenner mangler.

Det kan være flere årsaker til at man trenger behandling av tannluker. En tann kan ha gått tapt, kanskje i en ulykke. Det kan dreie seg om en skade i benfestet som har ført til at tannlegen har vært tvunget til å fjerne tannen. En del mennesker har til og med aldri hatt den manglende tannen - man kan nemlig bli født uten et eller flere tannanlegg.

Bro eller implantat?

Om pasienten ikke plages av mellomrommet og om risikoen for ubalanse er liten, behøver ikke tannluken å behandles. Det vanligste er imidlertid å behandle luken med en bro, et implantat eller tannregulering.
Se bilder og les mer om broer>>

Tannbro

Broer lages individuelt for hver pasient og fremstilles på et tannteknisk laboratorium.

En bro er vanligvis avhengig av støttetenner på hver side av tannluken. Om disse tennene har store fyllinger eller skader fra før er en bro et meget bra alternativ ettersom tannlegen da ikke behøver å slipe bort så mye av den friske delen av tannen. Om tennene derimot ikke har fyllinger eller skader må tannlegen slipe bort mye av tannen for at broen skal passe.

Et annet alternativ kan være en såkalt etsebro som limes til baksiden av støttetennene. En etsebro krever lite sliping på støttetennene, men løsner dessverre lettere enn f.eks en vanlig bro. Av og til brukes etsebroer som en midlertidig løsning før man kan sette inn et implantat.

Implantat

Et implantat er nesten som en ny egen tann. Behandlingsmetoden kan brukes både til enkelttenner og til helt tannløse kjever. Operasjonen er smertefri og holdbarheten er vanligvis meget god.

Les mer om implantat >>

Før store implantatbehandlinger brukes ofte en protese som en midlertidig løsning.

Tannregulering

I de siste tiårene har det blitt vanligere å regulere tenner også i voksen alder. Tannregulering er en avansert behandlingsmetode med store muligheter for gode resultater.Tennene forflyttes med små krefter over en lengre tidsperiode. 

Tannregulering kombineres mange ganger med annen type behandling f.eks en bro eller et implantat.

Les mer om tannregulering >>

 
loader