Undervalg +

Hjem / Våre tjenester / Implantat / Behandling - implantat / Steg for steg / Implantatbehandling - steg for steg

Implantatbehandling steg for steg

1. Fiksturinnsetting
Overkjevens fortannsområde sett i tversnitt fra siden. Med en nøyaktig operasjonsteknikk plasserer tannlegen fiksturen i kjevebenet. Operasjonen tar vanligvis 1-2 timer og er helt smertefri.2. Tilhelingsperiode
Operasjonen er ferdig, nå begynner tilhelingsperioden. I overkjeven er den vanligvis ca. 6 måneder. I underkjeven, med sitt kraftigere ben, holder det ofte med ca 3 måneder. 2- stegs teknikk innebærer at tannkjøttet dekker over fiksturen i tilhelingsperioden. Ved 1-stegsteknikk (som her) stikker en liten topp istedet ut gjennom tannkjøttet.

3. Distansetilkobling
Når benet har vokst rundt fiksturen (osseointegreres) sitter den fast. Forenklet kan det sies å være den nye tannroten. Nå forlenges fiksturen med en distanse. Ved 1-stegsteknikk (som her) behøves ingen ny operasjon. Ved 2-stegsteknikk gjør tannlegen et mindre inngrep for å finne fiksturen under tannkjøttet. På distansen skal den nye tannen (kronen, protesen eller broen) festes.

4. Det protetiske arbeidet
Vanligivs påbegynnes fremstillingen av den nye tannen i løpet av noen uker etter at distansen er kommet på plass. Arbeidet innledes med at det tas et avtrykk av munnen. Deretter følger ytterligere 1-6 besøk. I løpet av disse besøkene bestemmer pasienten og tannlegen utseende og form på den/de nye tannen/tennene.

Implantat - en holdbar løsning
Behandlingen med implantat har en meget god prognose. Undersøkelser viser at 90-99 prosent av broer som har blitt satt inn fungerer bra i mange år. Majoriteten av de som har fått implantater bør kunne regne med en erstatning for sine tapte tenner som vil vare hele livet. Titanfiksturer slites ikke, men tennene kan derimot behøve å byttes ut.

Kravene til munnhygiene og regelmessige besøk hos tannlege eller tannpleier er de samme som for naturlige tenner.

Skriv ut
loader