Fyll ut skjemaet nedenfor eller ring: 22 35 25 05

Navn:
 
Telefon:
 
E-post:
   
Melding:
*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen
Undervalg +

Hjem / Våre tjenester / Implantat / Implantat - eksempler

Implantat - eksempler


Et såkalt singelimplantat fylte igjen denne tannluken og pasienten kunne begynne å smile igjen! Operasjonen er helt smertefri. Prognosen er god og holdbarheten lang. Med en liten operasjon som er helt smertefri fester man titanfiksturer i kjeven. Fiksturen vokser fast (osseointegreres) i kjevebenet. På fiksturen fester tannlegen en såkalt distanse som stikker ut en liten bit gjennom tannkjøttet. På distansen kan tannlegen deretter skru eller lime fast en krone eller bro. Mangler det flere tenner fester man flere fiksturer. Benets kvalitet og mengde er avgjørende for hvor mange fiksturer som får plass. Eksempel på en fikstur ser du til høyre. En tannnluke i venstre underkjeve. Man hadde kunnet lage en bro, men spennet (avstanden) mellom støttetennene ville ha blitt langt. Dessuten var en av støttetennene (hjørnetannen til høyre) helt uten fyllinger. Nå trengte ikke tannlegen å slipe ned den fine hjørnetannen. To singelimplantater erstattet isteden de manglende tennene. 
​    


Også her skulle man kunne lage en bro. Nå lot man være å slipe på de friske tennene og to singelimplantater ga pasienten tilbake smilet sitt igjen. Pasient som mangler to fortenner. På det venstre bildet har pasienten en gammel misfarget etsebro. På det høyre bildet, et år senere, er pasienten ferdigbehandlet med to singelimplantater. Mellomrommet mellom fortennene har blitt lukket med kompositt.Samtlige jeksler er borte på den ene siden i overkjeven. Et vanskelig tilfelle der pasienten manglet ben å feste fiksturer i. Et bentransplantat skapte forutsetninger for tre fiksturer. En ny bro og en krone på hjørnetannen erstattet luken og pasienten behøver ikke å ha protese eller gå tannløs. Det innrammede lyse området er omtrent det pasienten viser når han smiler.Til venstre ses distansen som den nye kronen skal festes til. Fiksturen har vokst fast med benet og den nye kronen i underkjeven ser du til høyre. Pasient som manglet en hjørnetann. Et singelimplantat fylte luken.

Implantat - en holdbar løsning
Behandlingen med implantat har en meget god prognose. Undersøkelser viser at 90 -99 prosent av broer som har blitt satt inn fungerer bra i mange år. Majoriteten av de som har fått implantater bør kunne regne med en erstatning for sine tapte tenner som vil vare hele livet. Titanfiksturer slites ikke, men tennene kan derimot behøve å byttes ut.

Skriv ut
loader